Betöltés…
WAGO Hungária

” A megváltozott igényekhez szüntelen igazodni kell. “

Empower connections – olvashatjuk a WAGO missziójaként. Szociológusok és pszichológusok számtalan kutatása bizonyítja, hogy kapcsolataink adják meg az életben a stabilitást, a bizalmat és a védőhálót, amitől átélhetjük a világban a biztonság érzését. Sven Hohorst a WAGO részvényese, tanácsadó testületi tagja is azt mondta: „Az erő a kapcsolatokban rejlik. Bizalom akkor keletkezik, ha kapcsolataink erősek és számíthatunk rájuk. Éppen ezért, nap mint nap azon dolgozunk, hogy ápoljuk kapcsolatainkat partnereinkkel azáltal, hogy biztonságosabbá, erősebbé, és hatékonyabbá tesszük együttműködéseinket.”

A WAGO Hungária Kft. a 2021-es online esemény után ezalkalommal ismét személyes sajtótájékoztatót tartott kiemelt partnerei és szaklapok képviselői számára.

Az elismerés mindig is fontos volt a WAGO Hungáriánál, ahol a cég ügyvezető igazgatója, Fodor Róbert a következőkkel kezdte a sajtóeseményt: „A jó eredményekhez, nem elég a jó edző, jó csapat is kell, ami erős, stabil és megbízható. Büszke vagyok arra, hogy a mi csapatunk ilyen!”

A WAGO cégcsoport tavaly lett 70 éves. Ebbe a hetven évbe sok küzdés, innováció, változás, fejlesztés és kutatás fért bele, de a WAGO mindig helyt állt, mert és tudott is újat mutatni. Vezeték összekötőjével már a hetvenes években meghódította az egész világot. Most „a WAGO élére új vezérigazgató került, Dr.Heiner Lang személyében, akivel együtt új irányelveket hozunk majd be a piaci jelenlétbe. De a fő irányvonalak, melyekkel a WAGO lokálisan és globálisan is együttműködik – az energiaipar, az építőipar, a vegyipar és az autóipar, ami Magyarországon igen erős és kiemelkedő iparág,- továbbra is megmaradnak, fejlődnek.”

Az energiamérés témája kapcsán újdonságként került bemutatásra a WattsON szoftverrel való adatszolgáltatás és monitorozás. A WattsON energiamenedzsment rendszer hitelesített WAGO termékekkel dolgozik. A WAGO Hungária csapata határozott célnak tűzte ki azt, hogy a nemzetközi piac is ezt a magyar szoftvert, a WattsON-t használja.

Célkitűzéseink között szerepeltek egyéb, egyedi megoldások is, mint például, hogy az energiamenedzsment rendszer tanácsadással és mérnöki szolgáltatással egészüljön ki. A WAGO az elkövetkező időszakban is nagy hangsúlyt fektet a vevőközpontú megoldásokra is az egyszerűbb, gyorsabb, rugalmasabb üzleti folyamatok bevezetésével. Tovább bővítjük termékportfoliónkat és viszonteladói kapcsolatainkat, valamint újabb együttműködéseket tervezünk lokális és globális szinten egyaránt.

Roderman József csatlakozástechnikai termékmenedzser vette át a szót az ügyvezető igazgatótól, aki a 221-es sorozat új tagjának és kiegészítőinek sikereiről, és a folyamatos termékfejlesztésről számolt be, például a Topjob S sorkapcsok Mini változatáról, továbbá az új potenciál osztó és installációs kapcsokról. A WINSTA dugaszolható épületvillamossági rendszer ismertetése kapcsán hozzáfűzte, hogy „a megváltozott igényekhez szüntelen igazodni kell, és a WAGO képes arra, hogy felismerje, sőt megelőzze a szükséges lépéseket, változtatásokat.”

 

Őszintén beszéltek a globális chiphiány okozta nehézségekről is, ami a WAGO automatizálási termékeit is érinti. „A chiphiányt mi is érezzük, de azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy kevésbé, mint a konkurencia. A chipgyártás iparágában a piaci szereplők számára rendkívül fontos a kereslet – kínálat pontos feltérképezése. 2020-ban a félvezető gyártás kissé alulméretezett volt, amelynek helyzetét tovább súlyosbította a COVID hatása, amely leginkább a szórakoztató elektronika, illetve informatikai eszközök iránt megnőtt óriási keresletben mutatkozott. Ez kényszerű gyárleállásokhoz, szállítási problémákhoz vezetett, amelynek hatásai készlethiányban, illetve megnövekedett szállítási időkben a mai napig érzékelhetjük.” – fejti ki Buskó Gábor automatizálási termékmenedzser, aki beszélt költséghatékony automatizálási megoldásokról, és az EasyLife okosotthon rendszerről is, aminek automatizálása WAGO PLC-vel, kábelezése pedig WINSTA technológiával történik. Beszámolt továbbá új termékükről is az I/O SYSTEM Compact Controller 100-ról, ami Linux alapú, gazdaságos és helytakarékos eszköz.

A sajtótájékoztató utolsó témája az interfész elektronika volt Kovács Péter termékmenedzser előadásában. A prezentáción belül pedig a termék újdonságok mellett a már említett WattsON energiamenedzsment rendszer kapott főszerepet, ami a WAGO termékportliójához lett kifejlesztve, és ami az egyetlen olyan EMS rendszer, amelynek felépítése az ISO 50001 szabvány és energetikai audit logikáját követi, ugyanakkor teljesen moduláris felépítésű.

A hasznos és informatív előadás mellett finom ebéddel várták a résztvevőket, ahol szinte látható volt annak az öröme, hogy újra együtt, teljes erővel, látva a közös célokat maguk előtt folytassák és sikerre vigyék terveiket. Az eseményt díjkiosztóval zárták – ahol a taps nem csak a méltán elismert WAGO Hungária Kft. partnereinek, hanem a WAGO teljes csapatának is szólt!