Betöltés…
WAGO Hungária

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan lehet alumínium vezetékeket használni WAGO termékekkel?

Alumínium vezetéket Alu-Plus kontakt paszta (WAGO cikkszám: 249-130) használata nélkül réz felülettel közvetlenül összekötni szigorúan tilos! Az alumínium és a réz kémiai reakcióba lép egymással, aminek hatására a kötési pontnak megnövekedik az ellenállása, ami a rajta átfolyó áram hatására hőt termel és kigyulladhat. Az Alu-Plus kontakt paszta megfelelő használata megakadályozza a két fémfelület közötti korróziót, így az alumínium vezetékek használata is biztonságossá válik.

Milyen szoftverrel lehet programozni egy WAGO PLC- t?

A WAGO PLC-ket programozhatóság szerint két csoportba sorolhatjuk. Az első csoport a régebbi fejlesztői környezettel, CodeSys v2.3- al programozhatóak, míg az újabbak a saját fejlesztésű e!COCKPIT szoftverrel. A fejegység WAGO cikkszáma alapján be tudjuk sorolni az eszközöket ezekbe a csoportokba. Ha a cikkszám 750-8xx formában jelenik meg, akkor az eszköz kizárólag CodeSys v2.3- al programozható ingyenes liszenszel.  Ha a termék cikkszáma 750-81xx formát követ (azaz PFC100 típusú vezérlő), akkor azt az e!COCKPIT fejlesztői környezettel lehet programozni. Ennek a szoftvernek a 30 napon túli használatához szükséges a liszensz megvásárlása. Amennyiben a fejegység cikkszáma 750-82xx (azaz PFC200 típusú vezérlő), akkor választhat mindkét programozó szoftver közül.

Hol lehet segítséget találni az automatizálási termékekhez?

A WAGO PLC- ket alkotó vezérlők, terepibusz csatolók, I/O modulok és egyéb automatizálási termékeink adatlapjai, illetve használati utasításai megtalálhatóak az alábbi weboldalon angol és német nyelven: https://www.wago.com/wagoweb/documentation/index_e.htm

Hogyan kell egy WAGO PLC alkalmazást elkészíteni?

A WAGO Hungária Kft. YouTube csatornánkon lévő oktató videók segítségével könnyedén elsajátíthatja a készséget, hogy egy saját PLC programot írjon. Ezt a csatornát ezen a linken keresztül is elérheti: https://www.youtube.com/playlist?list=PLn65iPCmafjlht_p30201t3uCCF3s0KOY. Amennyiben a videók megnézése után úgy érezné, hogy a kérdéseire nem kapott választ keressen meg minket, vagy jelentkezzen az oktatásaink egyikére.

Hogyan lehet megvásárolni a WAGO termékeket?

Termékeinket megtalálja kereskedő partnereinknél, akik örömmel állnak rendelkezésére a termékek kiválasztása és beszerzése során. Keresse viszonteladó partnereink Önhöz legközelebb eső üzletét honlapunkon: https://www.wago.com/hu/store-finder/wholesaler/hu. Szerződött partnereinket pedig az eShopon rendeszünkön keresztül tudjuk kiszolgálni, a regisztrációhoz és a bejelentkezéshez kérjük keresse fel weboldalunkat: https://www.wago.com/hu/login.