Betöltés…
WAGO Hungária

A WAGO tervezőszoftvere – a smartDesigner – valódi 3D-s konfigurálást tesz lehetővé, legyen szó elektromos csatlakozástechnikáról, automatizálásról vagy éppen interfész elektronikáról.

A smartDesigner egyik nagy előnye, hogy online elérhető és használható webes böngészőkön keresztül! Ezzel szükségtelenné válik a szoftver telepítése, kiküszöbölve például a kompatibilitással és erőforrásigénnyel kapcsolatos problémákat. A rendszeres frissítések automatikusan integrálódnak, mentesítve a felhasználót a frissítésekkel járó és az eltérő verziók használatából adódó problémáktól.

Az online konfigurátor tartalmazza a teljes WAGO termékkatalógust, amely mindig naprakész, így a felhasználó a legújabb termékekkel tud dolgozni a már jól bevált megoldások mellett. Azonnal elérhetők a pontos műszaki és termék adatok, sőt, ezek összehasonlítása is lehetséges, hogy a legmegfelelőbb döntés születhessen a termékek kiválasztásakor.

A földrajzi távolság nem akadály a partnerekkel és kollégákkal való kooperáció során! A projektek bárhol és bármikor elérhetőek a felhasználók számára a WAGO központi szerverén létrehozott saját fiókjukban. Az itt tárolt projektek néhány kattintással megoszthatók oly módon, hogy egy email-en átküldött link segítségével hozzáférést biztosítunk az adott projekthez. Ezzel a módszerrel a közös munka gördülékenyebb, és a különböző projektváltozatok kezelése és nyomon követése is egyszerűbb.

A tervezési folyamat során a virtuális konfiguráció 3D-ben körbejárható és vizuálisan ellenőrizhető. Ezen túlmenően a konfigurátor validálja az elkészült összeállítást, és szükség esetén a hibák jelzésén túl javaslatot tesz a módosítások és kiegészítések elvégzésére is. Ilyen hiba lehet például egy sorkapocsléc esetén a nem megfelelő kiegészítők (áthidalók, jelölések stb.) használata, vagy éppen a szükséges elemek (véglap, végbak stb.) hiánya. A konfigurátor ezekben az esetekben kigyűjti az illeszkedő termékeket, és kattintásra el is helyezi azokat a megfelelő helyeken. A PLC konfigurációk esetében továbbá ügyel az I/O kártyák megfelelő sorrendjére, de jelzi például azt is, ha kiegészítő tápkártya szükséges, így biztosak lehetünk abban, hogy az elkészült összeállítás fizikailag is megvalósítható és működőképes.

Az ellenőrzött és hibamentes konfigurációról részletes dokumentáció készül PDF formátumban, amely tartalmazza az anyagjegyzéket és a nézeti rajzokat, továbbá egy szerelési utasítást is, amely a felszerelésük sorrendjében tartalmazza az összetevőket. Az anyagjegyzék CSV formátumba is exportálható, így a komponensek az Eshop-on keresztül egyszerűen megrendelhetők. A konfiguráció többféle 2D és 3D CAD formátumba exportálható, ami lehetővé teszi a különböző szakágak közötti hatékony együttműködést.

A konfigurátor alkalmas jelöléstechnikai kiegészítők tervezésére is, a jelölések nyomtatása közvetlenül elvégezhető a WAGO smartPRINTER termo-transzfer nyomtatójával, vagy exportálható és tovább szerkeszthető a WAGO smartScript jelöléstechnikai szoftverével.

A CAE interfésznek köszönhetően lehetőség van adatok importálására tervezőszoftverből (pl. Eplan), majd ellenőrzés és módosítás/kiegészítés után az adatok exportálására a tervező szoftverbe. Ezzel a munkafolyamattal biztosítható az, hogy a CAE szoftverben készült terv is tartalmazza azokat a kiegészítő komponenseket, amelyek például egy áramút terven nem jelennének meg, így az anyagjegyzékbe se kerülnének be automatikusan. Automatizálási termékek tervezésénél további interfész áll rendelkezésre a WAGO PLC fejlesztőkörnyezettel (e!cockpit) történő adatcseréhez.

A projektek verziókövetéssel vannak ellátva, így a termékfejlesztési folyamat során bármikor visszatérhetünk egy korábbi állapothoz, vagy létrehozhatunk vevő specifikus változatokat is.

A WAGO smartDesigner-rel egyszerűen és gyorsan hozhatunk létre hibamentes konfigurációkat, melyekről részletes dokumentációt generálhatunk, így jelentősen csökkenthető a termékfejlesztésre fordított idő és költség.